Kristofer Barrett går till franska Carmignac

Kristofer Barrett, som förvaltat både Swedbank Robur Globalfond och Swedbank Robur Technology, har rekryterats till kapitalförvaltaren Carmignac.
Kristofer Barrett går till franska Carmignac - Kristofer Barrett 6C
Kristofer Barrett. Foto: Åsa Swee

Efter 18 år på Swedbank Robur går Kristofer Barrett till den franska kapitalförvaltaren Carmignac Gestion i London.

Där ska han ta över förvaltningen av strategierna Carmignac Investissement och Carmignac Patrimoine när han ansluter den 8 april. Han kommer också att ingå i företagets kommitté för strategiska investeringar, skriver Bloomberg.

Rekryteringen av Barrett sammanfaller med David Olders beslut att gå i pension nästa månad. Older är för närvarande aktiechef och förvaltar strategierna Investissement och Patrimoine.

Mark Denham, som har förvaltat europeiska och globala aktiefonder på Carmignac sedan 2016, kommer att bli nästa aktiechef hos kapitalförvaltaren.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Annons från Invesco