”Kryptobolagen påminner om IT-bubblan”

Tech-miljardären och Shark Tank-frontfiguren Mark Cuban skriver på Twitter att dagens handel i kryptovalutor påminner om it-bubblan under det tidiga 2000-talet.
Mark Cuban, kryptovalutor
Foto: Evan Vucci/TT, Janerik Henriksson/TT

Efter måndagens fall för kryptovalutor, där bland annat bitcoin föll med över 12% och ethereum med 23%, twittrade Mark Cuban, som blev mångmiljardär när han sålde Broadcast.com precis innan it-bubblan sprack, att han inte är förvånad.

Samtidigt som han liknar handeln med kryptovalutor vid det tidiga 2000-talets it-bubbla menar han att ett fåtal kryptovalutor, såsom bitcoin och ethereum, kan komma att överleva den spräckta bubblan.

Trots att han själv tidigare investerat i bolag knutna till kryptovalutor, och även i bitcoin, har han flera gånger gått ut och varnat för kryptovalutorna, skriver CNBC. Bland annat har han kallat bitcoin för mer av en religion ör en lösning på några problem och att kryptovalutor aldrig kan ersätta fiat-valutor.

I en fortsättning på måndagens tweet skriver Mark Cuban även att det viktiga för krypto-investerarna är att lära sig att hedga.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets