Kungsleden återinför utdelningen för 2019

Fastighetsbolaget Kungsledens styrelse föreslår att bolaget återinför utdelning till aktieägarna om 2,60 kr per aktie för verksamhetsåret 2019.
Kungsledens vd Biljana Pehrsson.
Kungsledens vd Biljana Pehrsson. Foto: Kungsleden

Styrelsen kommer därför att vid ett senare tillfälle kalla till extra bolagsstämma för att besluta om utdelning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen beslutade i april 2020 att dra tillbaka förslaget till årsstämman om utdelning för räkenskapsåret 2019. Styrelsen ville avvakta tills konsekvenserna av covid19-pandemin bättre kunde överblickas och om förutsättningarna medgav, kalla till en extra bolagsstämma under hösten 2020.

Pandemin har hittills haft mycket begränsad påverkan på Kungsledens verksamhet, och förvaltningsresultatet för det första halvåret steg med sex procent. Bolaget ser en återhämtning i marknaden, god efterfrågan i hyres- och transaktionsmarknaden samt väsentligt förbättrade finansieringsförutsättningar i kapitalmarknaden.

Styrelsen ser därför inget behov av att avvika från gällande utdelningspolicy och har därför beslutat att återinföra förslaget om utdelning och kalla till en extra bolagsstämma för att besluta om utdelningen. Utdelningen föreslås ske uppdelat på två tillfällen, i oktober 2020 och januari 2021.

– Kungsleden har en stark finansiell ställning med god tillgång till likvida medel och outnyttjade kreditfaciliteter samt en låg andel kortfristiga låneförfall. Under det tredje kvartalet har sammanlagt 1 miljard krnor lånats i kapitalmarknaden vilket ytterligare förbättrat den redan goda likviditetsställningen. Med en bra överblick över de begränsade effekterna av pandemin vill vi därför återigen föreslå våra aktieägare utdelning, säger Charlotte Axelsson, styrelseordförande i Kungsleden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets