Kvinna fick skattestraff efter sex sålda bostäder

Inom loppet av två år sålde en 35-årig kvinna sex stycken bostäder och en fastighet. Nu har kammarrätten kommit fram till att det ska räknas som näringsverksamhet, skriver Göteborgs-Posten.

Många nyproducerade bostäder köps och säljs innan någon har hunnit flytta in. Stellan Lundström, professor i fastighetsekonomi på KTH, menar att det pågår spekulation på bostadsmarknaden, framförallt i Stockholmsområdet.

– Det handlar om nybyggda bostadsrätter där köparna tecknar sig, inte i avsikt att flytta in utan att sälja den så snart bostaden är klar, sade Stellan Lundström till Dagens Nyheter i oktober i fjol.

Nu har ett fall avgjorts i kammarrätten i Göteborg där en kvinna, som arbetar på ett fastighetsbolag, sålt sex bostäder och en fastighet på två år.

Enligt kvinnan har hon köpt bostäderna för att bosätta sig där. Kammarrätten anser dock att hennes uppgifter inte stämmer eftersom hon endast varit folkbokförd på tre av adresserna samt att vissa av bostäder har ägts omlott.

Enligt Kammarrättens dom ska kvinnans bostadsaffärer räknas som näringsverksamhet. Kvinnan har blivit upptaxerad och dömts att betala ett skattetillägg. Kvinnan har överklagat domen till Högsta förvaltningsdomstolen men fått avslag, skriver GP.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.