Lars Söderfjell lämnar Fingerprints styrelse

Lars Söderfjell lämnar styrelsen i Fingerprint Cards efter dialog med styrelsen.

Lars Söderfjell lämnar Fingerprints styrelsen på eget initiativ.

Söderfjell försattes på fri fot på tisdag, efter att i måndags ha anhållits misstänkt för obehörigt röjande av insiderinformation i samband med Fingerprint Cards vinstvarning i december 2016. Ekobrottsmyndigheten fortsätter dock sin utredning i ärendet

”Trots att jag anser att jag är oskyldig, har jag efter noga övervägande, och med bolagets bästa i fokus, kommit till beslutet att omedelbart lämna styrelsen i Fingerprint Cards. Jag tycker samtidigt det är väldigt tråkigt, eftersom Fingerprint Cards är ett fint bolag som jag har en nära relation till” säger Lars Söderfjell.

LÄS MER: Carnegie: Fingerprint ska ner 26 procentCarnegie sänker riktkursen för Fingerprint Cards till 45 kronor från 51 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av en analys inför Fingerprint Cards bokslutsrapport, som väntas den 2 februari.

Styrelseordförande Jan Wäreby säger så här om att Söderfjell lämnar bolaget.

”Lars och jag har tillsammans diskuterat igenom situationen. Lars är mån om såväl bolagets som aktieägarnas bästa och han anser att det blir svårt att sitta kvar som styrelseledamot givet den nuvarande situationen, och han väljer därför att lämna styrelsen omedelbart”, säger Jan Wäreby, styrelseordförande i Fingerprint Cards.

Lars Söderfjell lämnar styrelsen omedelbart. Bolaget har för närvarande ingen information om någon ersättare kommer att utses före årsstämman 2017.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour