Latour har sålt allt i Nobia

Investmentbolaget Latour har under det fjärde sålt sin kvarvarande post i köksbolaget Nobia.

Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering.

Försäljningen i det fjärde kvartalet omfattade totalt drygt 4 miljoner aktier, nästan 2,4 procent av Nobias aktiekapital.

Latours finanschef Anders Mörck bekräftar minskningen för Nyhetsbyrån Direkt och han påminner om att processen egentligen inleddes för flera år sedan.

I slutet av 2015 sålde Latour 11,3 miljoner aktier i Nobia och ägarandelen minskade då från drygt 10 procent till 3,7 procent. Latours dåvarande vd Jan Svensson var i samtal med Direkt då tydlig med att restinnehavet var på säljlistan.

”Har vi börjat sälja så är det ju på det viset. Vi har ingen brådska att sälja resten, men i och med den här försäljningen har vi sagt att vi inte är någon långsiktig ägare av de resterande aktierna”, sade Jan Svensson till Direkt i slutet av 2015.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.