Nobias företrädesemission tecknades till 137%

Köksbolaget Nobias företrädesemission av aktier tecknades till cirka 137%. Garantiåtaganden tas inte i anspråk och bolaget får in 1 262 Mkr före kostnader.
Kristoffer Ljungfelt.
Nobias företrädesemission övertecknad.

Nobias företrädesemission av aktier blev övertecknad. Totalt tecknades 98,5% med stöd av teckningsrätter och resten av emissionen tecknades utan stöd av teckningsrätter. Inga garantiåtaganden tas därmed tas i anspråk och Nobia tillförs 1 212 Mkr efter emissionskostnader.

Efter en genomgång av bolagets prospekt hissade Emissionsguiden inga flaggor för emissionen. Och det lyftes att möjligheterna för överteckning var god:

”Att emissionen kommer bli fulltecknad är redan klart, och det finns absolut potential för att emissionen lockar till sig investerare både med och utan teckningsrätter”, skrev vi då.

Emissionsguiden sätter punkt för sin bevakning av kapitalanskaffningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco