Leo Vegas-ägda Royal Panda drar sig ur den brittiska marknaden

Royal Panda, kasinobolaget som Leo Vegas förvärvade hösten 2017, drar sig ur den brittiska marknaden.

Det framgår av ett meddelande som Royal Panda har lagt ut på sin hemsida.

”Vi beklagar att behöva informera er om att Royal Panda inte kommer ha någon verksamhet i Storbritannien från om med den 31 januari 2020”, skriver heter det i meddelandet.

Den brittiska marknaden har tyngt Leo Vegas de senaste kvartalen och inte minst Royal Panda har haft det kämpigt, enligt vad Leo Vegas-ledningen har uppgett i samband med rapportpresentationer.

Cirka 50 procent av Royal Pandas intäkter kom från den brittiska marknaden, enligt årsredovisningen för 2018.

Leo Vegas betalade 60 miljoner euro för köpet av Royal Panda exklusive en tilläggsköpeskilling om max 60 miljoner euro. I det fjärde kvartalet 2018 stod Royal Panda för 13 procent av Leo Vegas nettospelintäkt (sedan dess har inte Leo Vegas redovisat siffror för enskilda varumärken i samband med kvartalsrapporterna).

Nyhetsbyrån Direkt söker Leo Vegas för mer information om beslutet.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.