Leovegas är Sveriges nya enhörning

Mobilspelbolaget har nått ett marknadsvärde på en miljard dollar. Bolaget blir därmed det femte i raden av svenska enhörningar.

Mobilspelbolaget Leovegas har nått ett marknadsvärde över en miljard dollar, bekräftar investmentbanken GP Bullhound. Teknikbolag med marknadsvärden över en miljard dollar benämns i startupsektorn som unicorns, eller enhörningar på svenska.

Sverige, Storbritannien och Tyskland toppar listan över länderna med flest enhörningar i Europa. I Europa finns det i dag 57 enhörningar, däribland svenska Spotify, Avito, King, Klarna och nu även Leovegas.

Gustaf Hagman och Robin Ramm-Ericson, grundarna till Leovegas, säger att enhörningsstatusen har kommit till genom fantastiska medarbetare och ett stort teknikfokus i bolaget. Men bolagets resa har bara börjat- nu ska bolaget avancera inom AI och maskininlärning.

”Men att skapa en enhörning kräver mer än bara bra analys. Det är lika mycket medarbetarnas engagemang och vi vill verkligen tacka alla som vågade tro på oss i ett tidigt skede”, skriver grundarna i ett pressmeddelande.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.