Lohilo Foods klättrar i premiärhandeln

Lohilo Foods började idag den 26 oktober att handlas på Nasdaq First North Growth Market.
Lohilo
Lohilo Foods säljer glass och funktionella livsmedel som exempelvis drycker. Just funktionell dryck är ett snabbt växande område med aktörer som Nocco.

Lohilo genomförde inför noteringen en nyemission som tillförde 1 000 nya aktieägare och som
övertecknades kraftigt. Bolaget tog in 30 miljoner kronor före emissionskostnader, varav 10 miljoner kronor teckandes av allmänheten. Resterande 20 miljoner kronor tecknades av Erik Selin, Santhe Dahl och Erik Dahl med bolag.

Aktien har hittills idag handlats till 30,895 kronor som högst betalt och 26,585 kronor som lägst betalt. Klockan 09:20 var senast betalt 27,50 kronor, vilket är en uppgång på 25 procent jämfört med teckningskursen på 22 kronor per aktie. Aktier för 11,5 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag. Bolaget har 13,30 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 366 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets