Loomis utser Aritz Larrea till ny VD

Kontanthanteringsbolaget Loomis har utsett Aritz Larrea till ny VD med tillträde senast den 1 augusti, enligt ett pressmeddelande.
Loomis
Loomis är stora inom värdetransport men också mer avancerade kontanthanteringstjänster så som uppräkning, kvalitetskontroll, förvaring och paketering av sedlar och mynt. En dryg femtedel av intäkterna kommer från logistiken runt uttagsautomater. Koncernen sysselsätter mer än 25 000 anställda.
Aritz Larrea är spansk medborgare och har tidigare lett Loomis verksamhet i Spanien. Han är idag chef för Loomis verksamhet i USA.

”Aritz Larrea har som vd för Loomis amerikanska verksamhet visat prov på ett starkt ledarskap och en stor förståelse för de utmaningar som vår industri står inför. Med Aritz som ny vd och koncernchef säkerställer vi kontinuitet i bolaget och en fortsatt stark implementering av Loomis strategi”, kommenterar Loomis styrelseordförande Alf Göransson.

Loomis nuvarande vd Patrik Andersson kommer att fortsätta i sin roll fram tills att Aritz Larrea tillträtt som VD.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco