Lugn start väntas på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen väntas börja veckans sista handelsdag med små förändringar. Wall Street hade en lugn avslutning på torsdagens börsaktiviteter.

USA-börserna steg på torsdagen med detaljhandel och energibolag i täten. Dow Jones ökade 0,2 procent. På den bredare marknaden var S&P 500 upp med 0,2 procent medan Nasdaq Composite steg med 0,6 procent.

Den amerikanska klädkedjan Gap föll 4,2 procent i efterhandeln efter en  sämre rapport än väntat för det tredje kvartalet. Bolaget sänkte dessutom sin prognos för helåret 2014.

Terminerna antyder att de ledande Europabörserna börjar fredagen i en oregelbunden tendens.

Volvo Construction Equipments rörelseresultat för det fjärde kvartalet 2014 kommer att påverkas negativt med cirka 650 miljoner kronor i form av en avsättning för förväntade kreditförluster i Kina.

Ratos har tecknat avtal att förvärva cirka 67 procent av aktierna i det finska LED-optikföretaget Ledil. Köpeskillingen för 100 procent av bolaget uppgår till 97 miljoner euro, varav Ratos tillför cirka 50 miljoner euro i eget kapital.

Holmen är nu i genom omstruktureringsfasen och vinsterna börjar komma. Då kan Dagens Industri tänka sig att huvudägaren Lundbergs är sugen på att lägga ett uppköpsbud.

Lundin-sfärens två flaggskepp Lundin Petroleum och Lundin Mining börjar ge utdelning inom ett år. Den bedömningen gör nu Lukas Lundin, skriver Dagens Industri. Tidningen vidarebefordrar även Lukas Lundins uppfattning att Lundin Petroleum-aktien är mycket undervärderad.

Bostadsutvecklaren Besqab ökade resultatet före skatt till 28 miljoner kronor under tredje kvartalet jämfört med 10 miljoner under motsvarande period i fjol. Bolaget ser möjlighet att överträffa målet för produktionsstarter under 2014 vilket bedöms skapa goda förutsättningar inför de kommande åren.

Fastighetsbolaget D. Carnegie & Co redovisar ett förvaltningsresultat på 35 miljoner kronor för det tredje kvartalet jämfört med 0,2 miljoner under motsvarande period i fjol.

HSBC höjer rekommendationen för SAS till övervikt, från tidigare undervikt.

Handel i Lifco-aktien på Stockholmsbörsen inleds i dag. Erbjudandet tecknades mer än sju gånger. Teckningskursen var, som tidigare meddelat, 93 kronor.

Cdon handlas för sista dagen inklusive nyemissionsrätt 1:2 för teckning av nya aktier till kursen 13 kronor.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG