Lumito-VD:n fortsätter hävda samarbete med Sectra

Medicinteknikbolaget Lumito fortsätter att hävda att bolaget har ett samarbetsavtal med Sectra och VD Urban Widén är ledsen och besviken att Sectra och dess VD Torbjörn Kronander undviker kontakt med bolaget. Samtidigt rapporterar Dagens Industri att Ekobrottsmyndigheten kommer att titta på Lumitos agerande.
Lumitos VD Urban Widén .
Det är den senaste utvecklingen efter att Lumito i förra veckan meddelat ett samarbetsavtal med Sectra, något Sectras VD under helgen tillbakavisade.

I ett långt pressmeddelande som skickades på måndagskvällen redogör Lumito-VD:n för de senaste turerna och beskriver en process där Lumitos utkast till pressmeddelande om samarbetet med Sectra fastnade i Sectras spam-filter. Med anledning av regelverket för insiderinformation valde bolaget att skicka pressmeddelandet utan återkoppling från Sectra.

”Jag är ledsen för bolagets och aktieägarnas skull, att informationsgivningen från olika håll har förvirrat situationen. Det är min bestämda uppfattning att detta är ett samarbete, som kommer att gagna båda bolagen. Vi har agerat enligt de regelverk som finns och det är tydligt att det är en viss diskrepans i vad som bedöms kurspåverkande i ett mindre bolag än ett större”, skriver Urban Widén i pressmeddelandet och meddelar att han fortsätter att söka Sectras VD.

Lumitos aktie rasade 48% under måndagen. Nordic SME, där Lumito är noterat i dag, och Nasdaq, dit Lumito är på väg att flytta, vill i dagsläget inte kommentera eventuella åtgärder mot bolaget. Informationen har däremot vidarebefordrats till Ekobrottsmyndigheten som ska titta på Lumitos agerande, uppger Dagens Industri.