Lundin Petroleum: Nära produktionsstart för Brynhild

Oljebolaget Lundin Petroleum uppgav i samband med föregående delårsrapport att produktionsstart för utbyggnadsprojektet Brynhild, offshore Norge, med största sannolikhet skulle skjutas fram till det fjärde kvartalet.

I dag meddelar bolaget i delårsrapporten att man nu närmar sig produktionsstart.

“Vi förväntar oss kunna se att produktion på Piercefältet, där Shell är operatör, kommer att återupptas inom de nästkommande veckorna med produktionsstart vid Brynhildfältet därefter. Baserat på resultaten från de slutförda borrningarna står vi fortsatt fast vid att produktionen från Brynhild har potential för att kunna överträffa de initiala produktionsnivåerna om 12.000 fat oljeekvivalenter om dagen brutto.

Gällande utbyggnadsprojekten Bøyla, Bertam och Edvard Grieg är nyheterna positiva och vd Ashley Heppenstall är fortsatt övertygad om att dessa fält kommer att påbörja produktion under 2015 som förväntat.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.