Mangold betalar tillbaka fondkickbacks även för AIF-fonder

Mangold kommer från och med oktober att börja betala ut distributionsersättning (kickback), till sparande kunder i Alternativa Investeringsfonder, AIF-fonder. Det framgår av ett pressmeddelande.
Mangold betalar tillbaka fondkickbacks även för AIF-fonder - pengar-sedlar-700_binary_6961902.jpg
Bolaget gör sedan i april detta för värdepappersfonder. Nu utvidgas alltså fondkickbacken för att även gälla för AIF-fonderna.

”Det här gör vi för att öka avkastningen för våra fondsparande kunder. Vi ser till att de pengar de väljer att spara stannar i sparandet genom att vi inte tar några avgifter för det. Dessutom ger vi ett extra tillskott i sparandet genom att vi betalar ut de ersättningar vi får från fondbolagen”, säger Per-Anders Tammerlöv, VD på Mangold.

Mangold, som erbjuder upp emot 700 fonder på sin plattform, blir härefter enda fondförmedlaren att betala ut all tredjepartsersättning till kund och samtidigt inte ta depå-, förvarings- eller flyttavgift för fondsparande.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.