Mangold: Två aktier med enorm uppsida

Mangold ser en uppsida på hela 140 procent i ett hudvårds- och hälsoproduktbolag och 70 procent i en instrumentutvecklare.

Mangold räknar med ökad försäljningstillväxt för för Scandinavian Health Innovations och höjer sitt motiverade värde till 26,10 kronor per aktie.

Det motsvarar en uppsida på cirka 140 procent, enligt en uppdragsanalys.

Hudvårds- och hälsoproduktbolaget  satsar främst på onlineförsäljning för sina dotterbolag. I takt med att allt fler väljer e-handel anser Mangold att bolaget positionerat sig rätt. Bolaget står fast vid sina expansionsplaner och förväntas visa vinst 2021.

Enligt Mangolds estimat handlas bolaget idag på en framtida P/E om 5,6, baserat på prognosen för 2023 där vinsten per aktie beräknas bli 1,95 kronor.

Mangold ser även en uppsida på 70 procent i Inhalation Sciences.

I en uppdatering till en uppdragsanalys av Inhalation Sciences av Mangold Insight uppges affärer väntas ta fart i slutet av året och att bolaget haft en stark inledning på året trots Covid-19. Mangold väljer att skjuta fram prognoserna något men behåller sin investeringstes.

Under det andra kvartalet redovisade Inhalation Sciences minskad omsättning jämfört med samma period året innan då omsättningen sjönk 11,1 procent till 2,4 miljoner kronor (2,7)

Utifrån en diskonterad kassaflödesmodell sätts basriktkursen till 19 kronor, motsvarande en uppsida på ungefär 70 procent.