Melinda Gates träffade skilsmässoadvokater redan 2019

Skilsmässan mellan Microsoft-grundaren Bill Gates och hans fru Melinda, som aviserades i förra veckan, har varit på gång sedan 2019. Det rapporterar Wall Street Journal som hänvisar till uppgifter från källor och dokument.
Bill och Melinda Gates.
Bill och Melinda Gates. Foto: AP Photo/Elaine Thompson, File
Bill och Melinda Gates har inte gett några detaljer kring skilsmässan. En källa till oro för Melinda ska dock enligt uppgifter vara Bills kontakter med Jeffrey Epstein. Melinda ska redan 2019 ha träffat advokater för rådgivning kring en skilsmässa då Bills kontakter med Epstein blev kända.

Jeffrey Epstein var hedgefondprofilen som greps för sextrafficking och begick självmord innan rättegången påbörjades. Han stod också anklagad för sex med minderåriga.

Bill Gates ska ha träffat Epstein redan 2013 för att diskutera filantropi, något han senare ångrade. Han har tidigare sagt att de båda träffades men inte haft några affärsrelationer eller en vänskapsrelation.

Men efter att New York Times rapporterat om att Gates träffat Epstein flera gånger, och dessutom stannat sent hemma hos honom en kväll, valde Melinda att i oktober 2019 träffa rådgivare för att diskutera en skilsmässa, erfar WSJ.

Skilsmässan kommer efter att duon varit gifta i över 25 år. I samband med inlämningen om skilsmässan uppgavs det att deras äktenskap var ”oåterkalleligt brutet”.