Miljonböter för stålverksbolag

Finska metallindustrikoncernen Rautaruukki tilldelas en offentlig varning och böter på 100.000 euro från Nasdaq OMX Helsinki efter att ha brutit mot Helsingforsbörsens regelverk.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Stålverksbolaget ska i augusti och september 2013 ha brustit i sin informationsgivning i enlighet med börsens regler, heter det i pressmeddelandet. Vidare ska bolaget ha brustit i att upprätthålla adekvata administrationsprocesser.

Helsingforsbörsen noterade flera stegringar i både aktiekurs och handelsvolymer av stålverksaktien under perioden augusti-september och fick ingen förklaring till kursrörelserna vid påtal.

I januari 2014 meddelade Rautaruukki och SSAB en sammanslagning mellan bolagen.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.