Mofast utser Dan Törnsten till ny VD

Fastighetsbolaget Mofast har utsett styrelseledamoten Dan Törnsten till ny VD för bolaget. Han ersätter därmed Mathias Bjerkelius, som i ett TV-inslag ifrågasatts för sitt agerande innan sin aktiva tid i Mofast.
Dan Törnsten
Dan Törnsten. Foto: Colliers

Under onsdagskvällen skickade Mofast ut ett pressmeddelande att Dan Törnsten har utsetts till ny VD. Törnsten har suttit i Mofasts styrelse i två år och han har mer än 20 års erfarenhet från fastighetsbranschen.

”Dan känner bolaget väl och har mer än 20 års erfarenhet i fastighetsbranschen, senast som VD på Colliers International. Förutom att han kan allt från fastigheter till juridik så är han en skicklig portföljförvaltare. Med Dan vid rodret är jag trygg med att vi kan fortsätta vår spännande tillväxtresa”, säger styrelseordförande Jonas Blomquist i pressmeddelandet.

Mofast skriver även följande i pressmeddelandet:

”I ett inslag i TV den 30 september i år har VD Mathias Bjerkelius och Eric Fischbein, en av bolagets styrelseledamöters agerande ifrågasatts för tid innan de var aktiva i Mofast. Med anledning av det inträffade har styrelsen beslutat att tillsätta en oberoende utredning av advokat Hans Strandberg på Nordia Law. Fram till dess att denna rapport är färdigställd kommer Mathias på egen begäran ta ett steg tillbaka och avregistreras som VD för Mofast och dess dotterbolag. Ledamoten som är tillsatt av stämman kommer tillsvidare att sitta kvar.”

”Det känns bra att vi får en oberoende granskning av de olika påståenden som nu framförts i media”, kommenterar Jonas Blomquist.