Mohammed al-Amoudi säljer i Powercell

Det tyska verkstads- teknikbolaget Bosch har köpt drygt 5,8 miljoner aktier i det First North-listade bolaget Powercell, motsvarande 11,3 procent av aktierna i bränslecellsbolaget. Aktierna såldes av Midroc som kontrolleras av Preem-ägaren Mohammed al-Amoudi.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I våras tecknade Powercell och Bosch ett utvecklings- och licensavtal avseende bränslecellsstacken Powercell S3 för fordonsbranschen.

Aktierna såldes av Midroc New Technology som är ett riskkapitalbolag som ingår i bolagsgruppen Midroc som kontrolleras av Preem-ägaren Mohammed al-Amoudi.

“Midroc New Technology har varit ägare i Powercell sedan 2008 men har gradvis minskat sitt ägande i bolaget under senare år”, skriver Powercell.

Försäljningen av aktier i Powercell gjordes till kursen 106:89 kronor, långt under rådande kursen som på fredagsförmiddagen var runt 150 kronor.

Uppgifter om priset i affären kommer från inrapportering till Finansinspektionens insynsregister. Nyhetsbyrån Direkt söker representanter för Midroc för att få uppgifterna bekräftade.

Powercells kurs steg i börsöppningen efter att det blivit känt att Bosch gjort intåg i ägarlistan, men föll när priset blev känt via Finansinspektionens insynslista.

Mohammed al-Amoudi äger också aktier i Minesto, Crunchfish, Heliospectra, Promore Pharma och Nilsson Special Vehicles.

Saudiske Mohammed al-Amoudi var en av de finansmän som sattes i husarrest i Carlton Hotel i huvudstaden Riyad i november 2017. Han släpptes ur fångenskapen för nio månader sedan.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här