Morgan Stanley lyfter bull-case för Tesla kraftigt

Morgan Stanley höjer det mest optimistiska scenariot för Tesla-aktien kraftigt.

Tesla kan rusa till 2 070 dollar i ett bull-case, enligt den till bolaget mer baissade Morgan Stanley-analytikern Adam Jonas med en riktkurs på 740 dollar för aktien. Det rapporterar Yahoo Finance.

Jonas kommenterar Teslas starka leveranssiffror i det andra kvartalet som fick aktien att rusa över 1 400 dollar. Enligt analytikern framstår bolaget som mindre riskfyllt och mer finansiellt solitt efter de senaste siffrorna.

Således revideras det mest optimistiska scenariot från 1 200 dollar till 2 070 dollar. Det baseras på en försäljningsvolym på sex miljoner fordon fram till 2030, i kombination med en ebitda-marginal om 20 procent.

Morgan Stanley-analytikern bedömer att omvärderingen av Tesla har gått fort och nämner att under den senaste veckan har ökningen av marknadsvärdet motsvarat hela Fords marknadsvärde dagligen.

I den senaste analysen upprepar analytikern att det finns långsiktiga orosmoln för bolaget, relaterat till vinsten i Kina, en svag fordonsindustri samt ökande konkurrens inom både elbilar och mjukvarusegmentet.