Morgan Stanley positiva till koppar

Trots att koppar i mitten av förra veckan nådde femårslägsta och att vissa ser möjligheter för metallen att gå samma utveckling tillmötes som oljan är Morgan Stanley positiva.

Förra veckans fall på sex procent lär ha överraskat banken, samtidigt som de inte kan se tecken på en svagare efterfrågan och därför upprepar sin positiva framtidstro. Fundamentalt uppges förutsättningarna vara oförändrade med ett visst överskott som förväntas vända till ett underskott.

Då nuvarande utbud som med få tillskott av nya aktörer inte skulle räcka även om efterfrågan över tid förblev konstant, ses det fallande oljepriset som den främsta anledningen till fallet i koppar, skriver bloggen Moneybeat.

Morgan Stanley har ett riktpris om mellan 7.055 och 7.605 dollar per ton och ser en återhämtning i oljan som en trolig trigger för koppar.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.