Morgonens köpråd

När rapportsäsongen nu har inletts duggar rekommendationsförändringarna tätt.

Citi Investment Research höjer sin rekommendation för Sandvik till köp från neutral. Det framgår av Bloomberg.

Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för Sandvik till 185 kronor från 170 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Även SEB Equities höjer sin rekommendation för Sandvik till köp från behåll. Riktkursen höjs till 190 från 165 kronor. Det framgår av en analys.

Aktien stängde på 165:35 kronor i fredags efter en uppgång med 4 procent efter bolagets rapport för det tredje kvartalet.

SEB höjer även rekommendationen för Getinge till behåll och skruvar upp riktkursen från 117 kronor till 143 kronor.

Det framgår av Bloomberg.

Även flera andra analyshus har skruvat upp sina riktkurser för aktien under helgen och morgonen.

Nordea ökar till 100 kronor, från 90 kronor. Rekommendationen är fortsatt sälj. Pareto höjer till 185 kronor, med upprepad köp-rekommendation.

ABG har höjt riktkursen till 141 kronor, från 125 kronor, med upprepad behåll-rekommendation.

DNB Markets höjer riktkursen till 180 kronor från 165 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

DNB Markets höjer samtidigt sin rekommendation för Tele2 till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 142 från 135 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Tele2-aktien backar 0,4 procent till 140:50 kronor på måndagen.

DNB Markets sänker dessutom sin rekommendation för Atrium Ljungberg till sälj från behåll. Riktkursen ligger kvar på 190 kronor.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för SCA till behåll från köp.

Nordea Markets sänker även sin rekommendation för Holmen till behåll från köp. Det framgår av Bloomberg.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Holmen till 300 kronor från 260 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

SEB Equities höjer riktkursen för Holmen till 317 kronor från 265 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Aktien stängde på kursen 264 kronor på fredagen, efter en delårsrapport som slog marknadens förväntningar. Den stora nyheten var dock att bolagets skogsinnehav värderades upp till drygt det dubbla.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Yara till köp från behåll. Riktkursen sänks till 410 från 420 norska kronor. Det framgår av en uppdatering från banken.

Handelsbanken Capital Markets höjer även riktkursen för Volvo till 160 kronor från 146 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Aktien handlades kring 143:30 kronor på måndagsmorgonen.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Assa Abloy till sälj från behåll, ”för att återspegla lägre efterfrågan och relativt hög värdering”. Riktkursen höjs till 220 från 215 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

Goldman Sachs & Co sänker riktkursen för Telia till 50 kronor från 53 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av Bloomberg.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.