Nära 800 000 konton blev likviderade i onsdagens kryptoras

Gårdagens ras för kryptovalutor ledde till en likvidation av mer än 775 000 konton, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till data.
Bitcoin
Foto: Unsplash
Kontona stängdes för aktörer som lånat pengar för att handla, vilket gör de sårbara för tvångsförsäljningar vid nedgångar. Totalt ska alltså nästan 800 000 traders fått sina konton avvecklade, med kryptovalutor till ett värde av 8,6 miljarder dollar.

Den volatila handeln påverkade även förmågan att överhuvudtaget handla på de ledande kryptobörserna Coinbase och Binance. Dessa tvingades stängt ute kontoinnehavare eftersom de inte klarat av den omfattande trafiken.

”Coinbase går alltid ned. Det borde vara olagligt hur dåliga de har varit”, sade Jon West, tidigare trader på mäklarfirman Omega One.

Bitcoin rasade som mest med runt 30% under onsdagen och studsade upp vid nivån 30 000 dollar. Idag handlas kryptovalutan strax under 40 000 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.