Nätmäklarna fortsätter erbjuda kryptocertifikat efter FI:s varning

Nätmäklarna Avanza och Nordnet har inga planer på att sluta erbjuda certifikat med koppling till kryptovalutor efter Finansinspektionens varning till konsumenter. Det skriver Dagens Industri.
Avanza och Nordnet
Foto: Henrik Montgomery/TT, Janerik Henriksson/TT
FI varnade i måndags konsumenter för handel med produkter där underliggande tillgången är kryptovalutor. Nätmäklarna erbjuder inte direkt köp av kryptovalutor men däremot tillgång till certifikat där kryptovalutor är underliggande tillgång.

Till DI uppger bolagen att de inte tänker sluta erbjuda dessa produkter.

”De prospekt som är utgivna för de här certifikaten är faktiskt godkända av Finansinspektionen”, säger Avanzas VD Rikard Josefsson.

Nordnets kommunikationschef Johan Tidestad säger att man välkomnar FI:s uppmärksamhet kring handeln med kryptovalutor men att receptet inte är förbud eller hinder.

”Utan vägen att gå är enligt mig mer information och kunskap”, säger Tidestad.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets