Netflix rusade på Wall Street

USA-börserna stärktes under onsdagen av rykten inför torsdagens ECB-besked.

”Den initiala rörelsen vid meddelade ECB-stimulanser har hela tiden förväntats vara en uppgång, men den verkliga frågan är i så fall hur länge den skulle hålla i sig. Bolagsrapporterna blir satta i bakgrunden de närmsta dagarna men det kommer inte dröja länge förrän de är tillbaks i fokus”, konstaterade aktiestrategen Matt Maley vid Miller Tabak & Co i en kommentar till Bloomberg.

Dow Jones Industrial Average var vid stängning upp med 0,2 procent till 17.554. På den bredare marknaden ökade S&P 500 med 0,5 procent till 2.032 medan Nasdaq Composite var upp 0,3 procent till 4.667.

Räntan på den tioåriga obligationen steg 4 punkter till 1,85 procent samtidigt som trettioårsräntan var upp 4 punkter till 2,44 procent.

Eurozonens centralbank ECB kommer vid torsdagens direktionsmöte att diskutera ett förslag om att inleda köp av statspapper om 50 miljarder euro per månad där köpen ska pågå i minst ett år, rapporterade Dow Jones Newswires på onsdagseftermiddagen med hänvisning till insatta källor.

50 miljarder euro per månad i minst ett år skulle innebära aggregerade köp på minst 600 miljarder euro. Det är mer än de cirka 550 miljarder som analytiker och ekonomer väntade sig i en

Bloomberg-enkät tidigare denna vecka.

Det blir upp till bevis i samband med ECB-beskedet på den tidiga torsdagseftermiddagen, svensk tid.

Över till det amerikanska bolagsflödet där Netflix aktie rusade 17 procent. Videostreamingbolagets senaste kvartal visade sig vara bättre än väntat när det gäller det välbevakade kundintaget, och då särskilt på Netflix internationella marknader. Bolaget meddelade även det ambitiösa målet att nå 200 länder till år 2017, upp från dagens 50, samtidigt som lönsamheten ska bibehållas.

IBM föll tillbaka 3,1 procent på sitt bokslut. Ett bättre än väntat resultat i fjärde kvartalet för teknikbolaget överskuggades av minskade kvartalsintäkter och resultatprognosen som levererades för 2015 låg lägre än analytikernas förväntningar.

Kvar i tekniksektorn tappade Qualcomm 1,2 procent. Bloomberg rapporterade att mobiljätten Samsung valt bort halvledarbolagets chip i den nya modellen i smartphone-serien Galaxy.

När det gäller börsvärderingarna i New York visade en Bloomberg-sammanställning att storbolagen i S&P 500 Index nu handlas till 16,6 gånger analytikerförväntningarna på 2015 års nettoresultat.

Intressant var att analytikerna sänkt vinstförväntningarna gällande det nu rapportaktuella fjärde kvartalet 2014 till en tillväxt på +0,8 procent, jämfört med samma period föregående år. Det innebär en rejäl sänkning från oktober månads bedömning om +8,1 procents vinsttillväxt i samma kvartal.

I eftermiddagens inhemska makroflöde mer eller mindre prickades förväntningarna när det gäller de amerikanska byggloven och påbörjade husbyggena.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.