Netflix rusar i förhandeln

Kurserna på New York-börserna väntas inleda onsdagen med något lägre kurser.

Marknaden har att ta hänsyn till en blandad men övervägande positiv handel i Asien och en blandad men övervägande negativ handel i Europa.

Både S&P 500-terminen och Nasdaq 100-terminen var klockan 15.07 0,2 procent under fair value.

Antalet bygglov och påbörjade husbyggen prickade mer eller mindre förväntningarna i december då de kom in över strax över miljonen i säsongsjusterad årstakt.

Netflix rusar hela 19 procent i förhandeln. När bolaget i går kväll rapporterade bättre siffror än väntat för det fjärde kvartalet stack kundintaget, och då särskilt för internationella marknader, ut som särdeles positivt. Bolaget tog även tillfället i akt att avisera en satsning på att nå 200 länder till 2017, upp från dagens 50, samtidigt som lönsamheten bibehålls.

IBM, som också rapporterade i går kväll, tappade 3,1 procent i förhandeln. Bolagets intäkter minskade återigen och då resultatprognosen för nästa år låg lägre än marknadens spelade det föga roll att resultatet i det fjärde kvartalet var bättre än väntat.

Processortillverkaren AMD, vars processorer sitter i både Xbox One och Playstation 4, redovisade ett resultat för det fjärde kvartalet som var mer eller mindre i linje med förväntningarna och gav en intäktsprognos för det första kvartalet som låg något under marknadens. Aktien var ned 2,7 procent i förhandeln.

En annan rapportör var sjukvårdsförsäkringsbolaget UnitedHealth Group som innan öppning lade fram intäkter och resultat för det fjärde kvartalet som överträffade marknadens förväntningar. Aktien var upp 1,7 procent i förhandeln.

Qualcomm tappade 2,3 procent i förhandeln efter att Bloomberg rapporterat att Samsung valt bort bolagets chip i den nya modellen av smartphonen Galaxy.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Carnegie Fonder