Netflix värvar Youtube-chef

Netflix vill växa verksamheten i Asien och väljer därför att rekrytera den tidigare Youtube-chefen Gaurav Pradhan, skriver Tech in Asia.

Gaurav Pradhan var under sin tid som verksam hos Youtube ansvarig för produktrelationer i Indien och Sydostasien. Hans meritlista inkluderar också en Yahoo-anställning i Indien.

Enligt Netflix kommer Gaurav Pradhan att vara baserad i Singapore. Därifrån kommer han att basa över affärsutvecklingen för Netflix i Indien, Malaysia, Filippinerna, Thailand, Vietnam och Indonesien.

Det sistnämnda landet lär sannolikt bli svårast att navigera i. Netflix fick i januari sin streamingtjänst spärrad av Indonesiens största teleoperatör IndoTelko på grund av stötande material. I Netflix utbud ska det enligt uppgift ha förekommit våldsamt och pornografiskt innehåll i vissa delar av materialet. Den indonesiska regeringen har tidigare ställt krav på Netflix att rätta sig efter nationella regler och lagar gällande skatter och att ha inhemska anställda.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.