New Wave vill göra en aktiesplit

Styrelsen i varumärkesbolaget New Wave föreslår en split 2:1. Vid stämman i maj så vill styrelsen även få bemyndigande att besluta om nyemission.
Torsten Jansson, New Wave Group
Torsten Jansson, grundare och huvudägare av New Wave Group. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Styrelsen i New Wave föreslår också att stämman i maj beslutar om en utdelning på 6,50 kronor per aktie. Utbetalning sker halvårsvis. Den första utbetalningen i maj kommer att uppgå till 3,26 kronor per aktie. Då styrelsen har föreslagit att stämman beslutar om en split 2:1, innebärande att en befintlig aktie delas upp i två aktier, kommer den andra utbetalningen i november att uppgå till 1,62 kronor per aktie.

Valberedningen föreslår nyval av Isabella Jansson som styrelseledamot.

Omval föreslås av styrelseordförande Olof Persson samt styrelseledamöterna Kinna Bellander, Jonas Eriksson, Torsten Jansson, Ralph Mühlrad, Olof Persson, Ingrid Söderlund och M. Johan Widerberg.

Styrelsen vill också ha bemyndigande från stämman att besluta om nyemission av högst 8,0 miljoner B-aktier, räknat efter split.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.