Newton Nordics aktie avnoteras från First North med omedelbar effekt

Teknikbolaget Newton Nordic har brutit mot regelboken för bolag som är noterade på Nasdaq First North Growth Market och Nasdaq Stockholms disciplinnämnd har därför beslutat att bolagets aktier ska avnoteras. Det framgår av ett pressmeddelande från Nasdaq Stockholm.
Newton Nordic ska göra ett omvänt förvärv av Influencer Panel som grundades av Danjal Kanani samt Joakim och Jonna Lundell.
Sociala medier-profilerna Jocke och Jonna Lundell Foto: Fredrik Sandberg / TT /
Newton Nordics aktier kommer att avnoteras från First North med omedelbar effekt i dag den 25 februari. Aktien har dock varit handelsstoppad sedan i slutet av november i fjol.

Det har varit rejält stökigt i Newton Nordic sedan i höstas efter planer på att verksamheten skulle inriktas på marknadsföring via influencers där duon Joakim och Jonna Lundell har varit involverade. Men det hela har stött på patrull och Nasdaq har utrett bolaget och aktien har varit handelsstoppad. För ett tag sedan meddelades att Jocke & Jonna lämnar styrelsen samtidigt som flera nyval föreslogs inför en extra bolagsstämma den 28 februari.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.