Jocke och Jonna-associerade Influencer Panel väntas ta över Newton Nordics notering

Teknikbolaget Newton Nordic, som drivits med avsevärda förluster och dålig kursutveckling, ska göra ett omvänt förvärv av den digitala mediaplattformen Influencer Panel som grundades av Danjal Kanani samt Joakim och Jonna Lundell. Det framgår av två pressmeddelanden.
Newton Nordic ska göra ett omvänt förvärv av Influencer Panel som grundades av Danjal Kanani samt Joakim och Jonna Lundell.
Sociala medier-profilerna Jocke och Jonna Lundell Foto: Fredrik Sandberg / TT /
Köpeskillingen är 48,5 miljoner kronor och erläggs med nya aktier i Newton Nordic där kursen är baseras till 50% av tidigare aktiekurs och 50% av framtida kursutveckling.

Det finns även en möjlig tilläggsköpeskilling om 18 miljoner kronor baserat på plattformens tillväxt och kunddatabas.

Bland andra associerade profiler finns även Samir Badran och Denice Moberg.

Capital Conquest, som är största aktieägaren i Newton Nordic, har begärt en extra bolagsstämma för att aktieägarna ska kunna besluta om ett företagsförvärv, utdelning av bolagets befintliga verksamhet till aktieägarna samt val av ny styrelse.

Capital Conquest beskriver att man som huvudägare i Newton Nordic under en längre tid analyserat och utvärderat olika strategiska alternativ då den nuvarande verksamheten går med avsevärda förluster.

”Tyvärr så finns det inte heller några tecken på att bolagets nuvarande ledning har förmågan att vända den negativa utvecklingen om inte stora förändringar genomförs i bolaget”, säger Glenn Renhult, VD i Capital Conquest.

Newton Nordic är noterat på Nasdaq First North.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco