Nilar planerar företrädesemission på högst 273 miljoner kronor – utspädning om 85,7%

Nilar, en leverantör av batterier och tillverkare av stationära energilagringssystem, har beslutat att genomföra en fullt garanterad företrädesemission om högst 273 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Lån, ekonomi, pengar, bolåneräntor
Foto: Henrik Montgomery / TT
Cirka 35% av emissionen är garanterad via teckningsförbindelser medan 65% är säkerställd via garantiåtaganande. Aktieägare som ej deltar i emissionen riskerar en utspädning om runt 85,7%.

Syftet med emissionen beskrivs vara att säkerställa finansiering av Nilars nya strategi och affärsplan. Nettolikviden från företrädesemissionen kommer att användas till finansiering av den löpande verksamheten såsom produktions- och utvecklingskostnader, investeringar i tillverkningsutrustning med mera.

Teckningskursen är 1,00 kronor per aktie, vilket motsvarar en rabatt om cirka 36,4% jämfört med den teoretiska kursen efter avskiljandet av teckningsrätter. Teckningsperiod är 2-16 juni och vid fulltecknad nyemission förväntas likviden tillsammans med befintlig kassa finansiera bolagets affärsplan till slutet av 2023.

Nilar börsnoterades första halvan av 2021 och har fallit med över 90% sedan toppen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.