Nintendo uppges vilja lansera nästa generations spelkonsol 2024

Nintendo tar sikte på att lansera nästa generations konsol under andra halvåret 2024. Utvecklingskit för konsolen finns nu hos viktiga partnerstudior, uppger insatta källor för branschsajten Videogameschronicle.
Nintendo uppges vilja lansera nästa generations spelkonsol 2024 - Nintendo
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Bolaget vill säkerställa att det finns gott om lager av enheten tillgängligt för att undvika den typ av brist som sågs med Playstation 5 och Xbox Series X|S.

Även om specifika detaljer om konsolen hålls hemliga, indikerade de som VGC talade med att nästa generations konsol skulle kunna användas i bärbart läge, liknande Nintendo Switch.

Vidare föreslog källorna att konsolen skulle kunna lanseras med en LCD-skärm, istället för den mer premium OLED, för att hålla nere kostnaderna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets