Nordea: Bolaget står emot stormen – köp

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Dustin till köp från behåll. Riktkursen sätts till 67 kronor.

Det framgår av en analys.

Enligt banken görs uppgraderingen mot bakgrund av att aktien har gått ner 39 procent i år.

”Vi menar att bolaget kommer att stå emot covid-19-stormen relativt väl eftersom mindre konkurrenter har en lägre andel internetförsäljning jämfört med Dustin. Vi noterar också att Dustin har stått emot tidigare turbulenta marknader förhållandevis väl”, skriver Nordea.

Banken sänker dock sina estimat för Dustins försäljning med omkring 5 procent för de kommande åren. Estimatet för det justerade ebita-resultatet dras samtidigt ned med 20 procent för räkenskapsåret 2019/2020 och med 9 procent för 2020/2021.

I måndagens öppningshandel på Stockholmsbörsen gick Dustin upp 3,2 procent till 47:30 kronor.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.