Nordea: Kontorsfastigheter är felprissatta

Nordea anser att kontorsfastigheter är felprissatta i dagens marknad då den genomsnittliga substansrabatten om 10% indikerar på att priserna ska falla med 5%. De senaste marknadstransaktionerna visar dock inget bevis på detta, skriver banken i en sektoranalys.
Kontor
Foto: Unsplash

Banken tar bland annat upp att kontorsfokuserade bolag som Atrium Ljungberg, Fabege och Kungsleden även har bostadsfastigheter som kan ha betydande omvärderingspotential.

Kungsleden och Wihlborgs sägs även ha grovt undervärderade lagerfastigheter.

Utanför kontor är även SBB en favorit inom samhällsfastigheter, de väntas ha en genomsnittlig substansvärdestillväxt om 17% fram till 2025. Nordea upprepar sin köprekommendation och höjer riktkursen rejält till 37 kronor (24).

Som värdecase är Fabege en favorit för Nordea som upprepar köp med riktkursen 149 kronor.

Nordea har sex köp, tre behåll och en säljrekommendation i sektorn. Bland förändringar syns Hufvudstaden som sänks till sälj (behåll) medan Wallenstam och Wihlborgs höjs till köp.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets