Nordea nedgraderar fiskodlingsbolag

Nordea nedgraderar Marine Harvest och Grieg Seafood till sälj, skriver TDN Finans, enligt Hegnar.no.

Anledningenen uppges vara den starka dollarn som kommer att bidra till högre foderkostnader för laxodlarna. Analytikerna förväntar sig en kostnad på cirka 30 norska kronor per kilo under 2015, där också efterfrågan kommer att påverkas av en ny mycket svag rubel. De anser att de nuvarande utsikterna tyder på att det kommer att finnas press på marginalerna framöver.

Samtidigt behåller de sin köprekommendation på Lerøy, och uppgraderar Bakkafrost från behåll till köp, efter vad de menar har varit ett överdriven prisfall under de senaste veckorna.

Nordea skär också ned på laxprisestimaten för 2015-16 till 43 norska kronor per kilo, från tidigare 45 norska kronor.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.