Spararna köper tillväxtbolag som Embracer och Evolution

Nordnets sparare köpte i december i bland annat Evolution, Sinch, Embracer och Tesla. Antalet ägare av Evolution hos Nordnet har ökat med 15 procent sedan början av november och i Sinch med över 40 procent.
Nordnet
Foto: Janerik Henriksson/TT

Samtidigt fortsätter Investor att vara den mest nettoköpta aktien under december, i likhet med hur det har sett ut under året i övrigt. Men även en annan investmentbolagsaktie klättrar i listan.

”VNV Global har verkligen slagit sig in som en ny investmentbolagsfavorit bland spararna. Det var framför allt i samband med den mediala uppmärksamheten kring de höga premierna i höstas som allt fler fick upp ögonen för VNV Global, som fokuserar på tillväxtbolag och fortfarande handlas till rabatt”, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

Nordnets fondsparare satsade på globalfonder i december

Även Tesla har letat sig in på listan över de mest nettoköpta aktierna.

Spararna köper Tesla – säljer av Evolution

”Tesla-aktien har haft en riktigt tung månad efter en stark uppgång i år, och en viktig förklaring är Elon Musks aktieförsäljningar. Men många sparare tror stenhårt på både bolaget och aktien, och ser därför ett köpläge”, säger Frida Bratt.

Aktier som har sålts är bland annat Boliden, Vitrolife, SSAB och Lundin Energy.

Mest köpta Mest sålda
Investor Boliden
SBB Etrion
Embracer Vitrolife
Evolution SSAB
Sinch Nokia
VNV Global Stora Enso
AB Volvo Lundin Energy
Swedish Match Clas Ohlson
Kinnevik Industrivärden
Tesla Fingerprint Cards
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.