Norska kronprinsparet byter ut Nordea som fondförvaltare

I fjol uppdagades det att Kronprinsparets Fond hade investerat i tobaksjätten Phillip Morris. Nu har man valt att byta ut Nordea som fondförvaltare, läser Silly på Norsk Telegrambyrå (NTB).

I oktober framkom det att norska Kronsprinsparets Fond hade 50 000 norska kronor placerade i Phillip Morris via en aktiefond i Nordea. Phillip Morris är världens största tobaksproducent och äger bland annat sju av världens 15 största cigarettmärken.

– Det är inte den etiska standard som Kronprinsparets Fond ska ha, och då var det viktigt för oss att agera, säger Solfrid Flateby, ansvarig för fonden, till NTB.

Beslutet har resulterat i att fonden nu har valt KLP som sin framtida fondförvaltare, skriver NTB.


Hänt något som Silly borde skriva om?


Mejla till: silly@affarsvarlden.se

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.