Northland beviljas rekonstruktion

Northland Resources meddelar att styrelsen för bolagets svenska dotterbolag Northland Resources och Northland Logistics i dag ansökt om företagsrekonstruktion vid Luleå tingsrätt och att tingsrätten har beviljat ansökan.

Styrelsen har även beslutat att senarelägga färdigställandet av den andra produktionslinjen.

Det framgår av ett pressmeddelande på måndagskvällen.

Bolaget meddelande den 30 juni 2014 att företaget gjort en förändring av bolagets strategi och påbörjat en informell rekonstruktion i syfte att bibehålla likviditet medan den nya strategin implementeras.

Den nya strategin fokuserar på produktion från den första produktionslinjen och att den andra linjen, som är nära att färdigställas, kommer att tas i bruk vid ett senare tillfälle. Som en del av den informella rekonstruktionen har Northland ställt in betalningar till leverantörer och borgenärer.

”Den informella rekonstruktionsprocessen har utvecklats väl. En leverantör har dock visat sig ovillig att leverera tjänster under processens gång, och mot bakgrund av detta är det bästa alternativet för Northland i nuläget är att träda in i företagsrekonstruktion. Den formella rekonstruktionen stödjs av stora borgenärer och kommer möjliggöra för Northland att gå vidare med verksamheten. Rekonstruktionen innebär även ett utökat skydd för bolaget”, det sade Lars Söderqvist. Söderqvist hanterade rekonstruktion som Northland genomgick under 2013.

”Northland Logistics (Norge) påverkas indirekt av rekonstruktionen eftersom bolaget är en del av Kaunisvaaraprojektet, och verksamheten kommer drivas som om bolaget formellt befann sig i företagsrekonstruktion,” heter det i pressmeddelandet.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.