Novo Nordisk sänker priserna på insulin i USA med upp till 75 procent

Danska Novo Nordisk kommer att kapa sina priser för insulin i USA med upp till 75 procent. Det framgår av ett uttalande.
Novo Nordisk sänker priserna på insulin i USA med upp till 75 procent - novo-nordisk-700-170327_binary_6835926.jpg
Novo Nordisk. Pressbild.

Den största sänkningen berör Novolog på 75 procent, medan priserna för Novolin och Levemir minskas med 65 procent. De nya priserna kommer att börja med start i januari nästa år. Det rapporterar Wall Street Journal.

Utöver detta kommer Novo Nordisk också att sänka priserna på sina märkeslösa insulinprodukter, så att de motsvarar de sänkta priserna för märkesprodukterna.

Novo Nordisks beslut att dra ner på priserna kommer efter att Eli Lilly aviserat samma sak för två veckor sedan. De två bolagen är tillsammans med Sanofi globala ledare inom insulinprodukter.

Trion kom under förra decenniet att höja priserna rejält i USA men hävdade att man inte tjänade nämnvärt på detta då man var tvungna att betala stora rabatter till företag som innehade läkemedelsförmånerna.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco