Nrep köper samhällsfastigheter för 5 miljarder

Fastighetsinvesteraren Nrep förvärvar 22 samhällsfastigheter för 420 miljoner euro, motsvarande 4,9 miljarder kronor.
Nrep köper samhällsfastigheter för 5 miljarder - Press-image_NREP-acquires-E420-m-care-home-portfolio-1180×570
Foto: Nrep

Portföljen omfattar 20 äldreboenden och 2 förskolor med en total uthyrningsbar yta om 99 500 kvadratmeter. Fastigheterna är belägna i 18 kommuner i Stockholm, Mälardalen, Dalarna samt södra och västra Sverige.

Säljare är Vectura som i ett eget pressmeddelande skriver att man avyttrar fastigheterna för att kunna fokusera på sina satsningar på innovationskluster som Forskaren i Hagastaden, Goco Health Innovation City i Mölndal och The Loop i Lund.

Transaktionen görs efter att Nrep nyligen stängt en ny fastighetsinvesteringsfond på drygt 40 miljarder kronor. Bolaget har också pekats ut av Dagens industri som en tänkbar investerare i pressade fastighetsbolaget SBB:s tillgångar.

”En unik möjlighet och ett välförvaltat bestånd som vi är glada att kunna ta tillvara på och vidareutveckla. Det här bekräftar vår strategi att fortsätta investera i Altura och vara en stabil partner för att fortsätta lösa utmaningar inom äldreomsorgen. Vi ser stora möjligheter för både förvärv och nyutveckling nu när marknaden är avvaktande, säger Carl-Adam von Schéele, Investment Director, NREP.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.