Laddar

EQT-personer säljer aktier för 4 miljarder kronor

40 personer på EQT eller med förflutet på riskkapitalbolaget kommer att sälja 19,4 miljoner aktier. Det framgår av ett pressmeddelande på onsdagskvällen.
EQT-personer säljer aktier för 4 miljarder kronor - EQT
Foto: EQT

EQT-anställda och personer som tidigare jobbat för bolaget kommer sälja 19,4 miljoner EQT-aktier, enligt ett pressmeddelande efter börsens stängning.

Detta efter att EQT-personerna ”mottagit fasta intresseindikationer (…) till ett pris om 205 kronor per aktie”.

Försäljningen motsvarar 1,6% av aktiekapitalet i det börsnoterade bolaget.

”En bredare aktieägarbas i kombination med ökad indexviktning samt en högre andel tillgängliga aktier i marknaden (free float) förväntas över tid förbättra likviditeten i EQT:s aktie ytterligare”, heter det i pressmeddelandet.

Det är cirka 40 personer som säljer aktierna. Inga styrelseledamöter eller personer i ledningsgruppen trycker på säljknappen.

Totalt kommer det säljas aktier för 4 miljarder kronor. Och detta efter att ett lock up-avtal löpt ut i september.

I mitten av september skrev Afv i en analys att insiders var på väg att sälja aktier för miljardbelopp. Det var något som ogillades i analysen.

“Att insiders återigen verkar göra sig redo för att sälja aktier för miljardbelopp i EQT är inte positivt för den långsiktiga incitamentsstrukturen i riskkapitalbolaget. Att högre räntor dessutom gör tillväxtförutsättningarna mer svårbedömda är inte heller något plus”, skrev vår analytiker.

Här hittar du hela analysen.

LÄS MER: EQT-partners cashar hem värdet av ett medelstort börsbolag – per person

LÄS MER: Conni Jonssons nya imperium utanför EQT: ✓ Grön energi ✓ Lyxhotell ✓ Abba-museum

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.