Öhman Fonder: Börsen kan stiga 5-10% fram till sommaren

Öhman Fonder tror att Stockholmsbörsen kan vända upp och stiga mellan 5-10% fram till sommaren.
Öhman Fonder: Börsen kan stiga 5-10% fram till sommaren - Trader trading

”Vi tror börserna befinner sig i en korrektionsfas nedåt i en stigande trend. Det betyder att vi börjar närma oss en punkt där aktier ska stiga igen. Trigger för uppgång skulle kunna vara ett inflationsutfall i USA som överraskar en tiondel lägre än väntat”, säger Öhmans allokeringsansvarige Erik Nilsson i ett uttalande på tisdagen.

Han resonerar att även små överraskningar på nedsidan kommer att få stort genomslag på marknaden, på grund av förväntansbilder på inflationen och räntorna.

”Om vi målar upp ett scenario med minskad spänning mellan Iran och Israel, lättare framfart för fartygen i Röda havet och bättre tillväxtsignaler från Kina, så borde utsikterna för till exempel Stockholmsbörsen se goda ut med uppgångar på mellan 5 och 10% fram till sommaren”, säger han.

Vidare säger Nilsson att ifall inflationen överraskar något på nedsidan igen att det finns stor potential i småbolagen i både Sverige och Globalt.

”Somliga svenska småbolag skulle kunna gå bra om Riksbanken sänker räntan, i synnerhet de lite mer konsumentnära bolagen och fastighetsbolagen. Även industribolag med produktion i Sverige men export utomlands gynnas i ett sådant scenario med tanke på sannolik kronförsvagning”, säger Erik Nilsson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco