Oscar Properties måste betala 500 000 kronor till Skeppsbron

Bostadsutvecklaren Oscar Properties måste betala drygt 500 000 kronor till Skeppsbron Skatt för skattekonsultationer. Det är beslutat efter tredskodomar i Stockholms tingsrätt, skriver Dagens Juridik.
Oscar Properties grundare och vd Oscar Engelbert
Oscar Properties grundare Oscar Engelbert Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT
Skeppsbron har sedan början av 2017 bistått Oscar Properties med rådgivning kring diverse skattefrågor, främst kring inkomstskatt och moms.

”Skeppsbron Skatt har tillhandahållit dessa tjänster mot löpande räkning. Gäldenären har inte betalat och det har framkommit att Oscar Properties-koncernen har likviditetsproblem, varför bolaget sökt kontakt med bolaget i syfte att erhålla besked om när betalning kan erhållas för fakturerade belopp”, framgår det av Skeppsbrons skrivelse i domstolen, skriver Realtid.

Oscar Properties har bemött kraven och via finanschefen Per Axel-Sundström sagt att de inte kan ha beställt det arbete som anges i fakturorna.

”Vi har inte heller fått några råd eller produkter enligt fakturorna”, sade Axel-Sundstörm med fullmakt från Oscar Engelbert.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets