Ovzon säkrar finansiering för egen satellit

Satellitbolaget Ovzon har säkrat finansiering för sin första egna satellit, Ovzon 3, genom ett lånearrangemang som leds av Proventus Capital Partners.

Bolaget kommer nu agera snabbt för att satelliten ska skjutas upp under 2021.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ovzon 3 finansieras med de 750 miljoner kronor som nyemissionen i januari 2019 inbringade, tillsammans med en lånefacilitet om 60 miljoner dollar och ett efterställt lån på 200 miljoner kronor.

”Det här är en spännande tid för Ovzon och för våra kunder. Ovzon 3 är ett viktigt första steg i vår strategi att revolutionera mobilt bredband via satellit – med den högsta bandbredden och de minsta terminalerna. Ovzon 3 är den första av ett antal planerade satelliter för att nå global täckning för vår avancerade tjänst”, kommenterar vd Magnus René.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.