Pagero vill bli störst i världen: ”Är ett tekonologi-race”

Ambitionen för Saas-bolaget Pagero är att bli en större global spelare genom att koppla ihop affärssystem mellan bolag världen över. Stockholmsbörsen har länge varit bortskämd med lönsamma tillväxtbolag. Så är inte fallet för Pagero men det kommer, enligt VD:n och affärssystemveteranen Bengt Nilsson.
Bengt Nilsson är VD för Pagero
Bengt Nilsson, VD för Pagero.

Som privatperson är man van vid att det går att kommunicera snabbt och enkelt digitalt, via sin mobiltelefon, dator eller annan device. Men för företag som köper och säljer saker är det inte lika enkelt med digital kommunikation. Ett företags affärssystem kan fungera väldigt bra, men det talar inte alltid samma språk som ett annat företags system. Och det Pagero gör är att olika affärssystem kan prata med varandra. Målet är att bli världens största öppna affärsnätverk.

”Det är aldrig komplicerat om ett företag ska kommunicera med ett annat företag, men om du har en miljon olika företag i ena ändan och en miljon i andra och 195 regeringar emellan. Det är då det blir komplicerat. Det är komplexiteten i mängden av information som gör det svårt”, säger Bengt Nilsson, VD för Pagero.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets