Pareto har en delad syn på verkstadsbolagen

Pareto Securities har kommit med nya rekommendationer och riktkurser för den svenska verkstadstrion Atlas Copco, Sandvik och SKF.
Sandvik
I fallet med Atlas Copco höjs riktkursen till 390 kronor (370), medan rekommendationen förblir sälj. Pareto är positiva till den globala efterfrågan 2021 och har höjt estimaten för Vaccum Technique (försäljning) och Industrial Technique (marginal). Men man fortsätter att säljstämpla Atlas Copco på grund av den höga värderingen gentemot branschkollegor och en större utsatthet för högre räntor än hos andra lägre värderade verkstadsaktier.

Sandviks riktkurs höjs också till 235 kronor från 205, men här väljer Pareto också att sänka rekommendationen till behåll från köp.

Pareto skriver att stjärnorna står rätt uppradade för Sandvik men att man sänker rekommendationen på grund av att bolaget uppnått en mer rimlig värdering efter en stark kursutveckling. Den högre riktkursen kan ses mot bakgrund av höjda estimat, bland annat för vinsten 2021-2022 med 3-5%.

Slutligen för SKF väljer Pareto att höja riktkursen till 265 kronor (250) och upprepa köp.

Analyshuset skriver att man är mer positiva till det pågående besparingsprogrammet (som väntas ha genomslag redan i år) än marknaden och räknar med marginalförbättringar under de kommande åren. ”Vi fortsätter att se på SKF som ett ”marginalfall”, skriver Pareto.