Pareto: Verkstadsbolagen nära fullvärderade – men här finns köpläge

Mäklarfirman ser nu en lägre potential för industrisektorn, men ser fortfarande köpläge i ett antal bolag.
Foto: Fredrik Sandberg/TT och Tobias Ohls

Börsen har återhämtat sig rejält från det värsta coronaraset och är nu ner cirka -10 procent från innan utbrottet. Produktionen för verkstadsbolagen startade upp i maj och allt fler fortsätter att öppna upp. Pareto förväntar sig nu att sektorn rapporterar en organisk försäljningsminskning på 23 procent i andra kvartalet för att sedan öka i tredje och fjärde kvartalet. 2020 förväntar sig mäklarfirman att tillväxten normaliserats igen.

För 2020 höjer Pareto prognosen för vinst per aktie för sektorn till följd av ett förbättrat resultat för det andra kvartalet jämfört med tidigare beräkningar. Prognoserna för 2021-2022 ligger kvar oförändrade.

Mäklarfirman ser emellertid nu en lägre potential för industrisektorn till följd av en svag börs samt att man tror att vinst per aktie kommer att sjunka 2022.

Pareto behåller köprekommendationer för följande bolag: ABB, Volvo, Veoneer, Alfa Laval Sandvik, SKF, Metso and Dometic och Nobia.

Sänkta rekommendationer blir det för Electrolux och Thule till behåll (köp). Pareto upprepar vidare behåll för Assa Abloy, Husqvarna, Trelleborg och Wärtsilä samt upprepar sälj för Atlas Copco, Epiroc, Nibe och Autoliv.