Peab miljardköper YIT:s beläggningsverksamhet

Byggkoncernen Peab förvärvar finländska YIT:s beläggnings- och ballastverksamhet i Norden.

Transaktionen uppges vara en kombination av aktie- och inkråmsförvärv. Förvärvslikvid förväntas uppgå till 2.966 miljoner kronor för skuldfri rörelse och är fullt finansierad.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Under 2018 omsatte den förvärvade verksamheten 6.005 miljoner kronor med ett justerat-ebitda om 240 miljoner kronor. Transaktionen är villkorad av myndighetsgodkännanden samt uppfyllandet av vissa sedvanliga avtalsvillkor.

Med förvärvet utökar Peab sin närvaro i Sverige, Norge och Finland samt etablerar sig inom beläggning i Danmark. Bolaget uppger sig få en marknadsledande position inom denna verksamhet i Norden.

”Affären innebär också att industriverksamhetens betydelse för koncernen ökar samt att känsligheten för konjunktursvängningar minskar”, skriver bolaget.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.