Per Taube köper Stockholms Auktionsverk

Laurtiz.com säljer Auktionsverket till fastighetsmagnat.
Per Taube köper Stockholms Auktionsverk - AUktionsklubba_binary_6907036.jpg

Auktionsbolaget Lauritz.com säljer sin Fine Art Business till Gelba Partners för 62,8 miljoner danska kronor, cirka 86 miljoner svenska kronor. Det kommer att påverka Lauritz.com:s rörelseresultat med omkring 40 miljoner danska kronor, skriver Lauritz i ett pressmeddelande.

Gelba Partners ägs till 51 procent av Gelba Management och bakom det bolaget står fastighetsmagnaten Per Taube. I styrelsen sitter även hans hustru Åsa Taube, även hon aktiv i Gelba.

49 procent av Gelba Parnters kommer framöver att ägas av Lauritz.com.

Gelba Partners står bland annat bakom Arlandastad Holding, som bygger en flygplatsstad på Arlanda och Steninge slottsby, en villastad utanför Sigtuna. Per Taube är därtill delägare i en rad andra verksamheter som Sturebadet, Izettle, Shoolido, Strafe och Villa Godthem.

– Vi är väldigt glada över att ha hittat en stark och visonär partner i Per Taube, kommenterar Laurtiz storägare Bengt Sundström.

Han tillägger att affären gör det möjligt för Lauritz.com att utveckla kärnverksamheten, nätauktioner för konst, design och antikviteter i priskategorin 1 000 till 5 000 danska kronor.

 

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.